Omerking van Ruud ( wittelampionnen.nl ) over de meeste voorkomende problemen bij de prikkabel:

Er komen bijna nooit problemen voor met onze ledlampen en prikkabels maar een enkele keer bereikt mij een bericht dat een lamp in de prikkabel het niet doet of dat een prikkabel sluiting maakt.

- Heeft u een prikkabel met gegoten fittingen en 1 of 2 lampen doen het niet terwijl de rest wel brandt:

OPLOSSING: Test eerst met een lamp waarvan zeker is dat die het in een andere fitting wel deed. Kijk in de fitting van de lamp die het niet doet, kijk goed en je ziet een klein beetje doorzichtig lijm op het platte koperen stripje zitten waardoor de lamp geen contact maakt. Schraap met een platkop schroevendraaien de lijm eraf en de lamp doet het weer.

- Heeft u een prikkabel met fittingen die aan de bovenkant vd kabel een schroefdop hebben en maakt de kabel sluiting?

OPLOSSING: Kijk in alle fittingen en check of de 2 contact stripjes die de lamp zijn contact maken wel goed zitten. Een stripje ligt plat en een stripje staat langszij rechtop. Het wil wel eens voorkomen met indraaien van de lamp dat het staande stripje mee naar beneden gaat, de lamp gaat er dan met indraaien al erg stroef in en daardoor komen de  stripjes in de fitting tegen elkaar en maakt de kabel sluiting.

Dit zijn 2 kleine problemen die wel eens een keer voorkomen, excuus voor het ongemak.

 

Vraag: Ik heb moeite om een lamp in de fitting te draaien, we hebben de manchet volgens beschrijving nat gemaakt en toch ondervind ik veel weerstand bij het indraaien van de lamp. Ook zijn sommige lampen hierdoor kapot gedraaid. Wat moet ik nu doen?

-Antwoord: Het wil wel eens voorkomen dat de contacten in de fitting, 2 kleine strookjes metaal, niet goed zitten. Eentje hoort rechtop langs de kant te staan, de ander bijna plat op de bodem van de fitting zodat de onderkant van de ledlamp contact kan maken.

Soms staat het liggende contact te veel omhoog waardoor je weerstand ondervind bij indraaien van de lamp en je het schroefdraad van de lamp kunt beschadigen. Check eerst of alle contacten in de fittingen gelijk zijn buig ze anders zelf terug op hun plek ( geen stekker in het stopcontact laten !! )

 

Vraag: Ik had eigenlijk liever doorzichtige lampen bij mijn prikkabel gehad, de bijgeleverde lampen wil ik eigenlijk niet, kan ik dit aangeven?

-Antwoord: Jazeker, wij leveren standaard warm witte lampen bij de prikkabels maar u kunt er ook voor kiezen om transparante lampen te ontvangen. Geef tijdens het bestellen in het vakje Opmerking aan dat je liever andere lampen geleverd krijgt in plaats van de warm witte lampen. Omdat wij ook losse lampen verkopen voor klanten die al een kabel hebben maar liever tegenwoordig zuinige ledlampen willen aanschaffen, kun je hier kiezen welke lampen je liever ontvangt. De keuze is alleen uit lampen van 1,80 euro.

 

Vraag: Zijn de prikkabels ook geschikt voor buiten en zo ja, kunnen ze lange tijd buiten blijven hangen?

- Antwoord: Onze prikkabels zijn waterdicht en dus uitermate geschikt voor zowel binnen maar zeker voor buiten gebruik. De fittingen zijn al voorgemonteerd en waterproof gemaakt. Bij elke prikkabel zijn de fittingen al voorgemonteerd en om elke fitting zit een rubberen afdicht ring die zodra je de lamp op de juiste wijze indraaid, de lampen ook nog eens waterdicht afsluit. De prikkabel is hierdoor zeer professioneel en geschikt voor jarenlang ( buiten ) plezier.

 

Vraag: De rijstpapieren lampionnen kun je ook als hanglamp gebruiken wordt op uw site vermeldt. Wat is het wattage voor een gloeilamp die in de papieren lampion kan?

-Antwoord: Dat klopt, als u zelf een pendel heeft met een gloeilamp kunt u die eenvoudig in de lampion hangen en de lampion bevestigen met de haak aan het plafond. Hieronder volgt een opsomming van welke maat lampion welk wattage maximaal mag hebben:

Lampion 25 cm - 40 W.

lampion 30 CM - 60 W.

Lampion 35 cm - 60 W.

Lampion 50 cm - 100 W.

Lampion 60 cm - 150 W.

Lampion 75 en 90 cm - 250 W.

 

Vraag: De batterijen van de sets ledlampjes met afstand bediening zijn snel leeg, klopt dit? Wij hadden de lampjes maar 1 avond gebruikt en de week daarna wilden wij ze nog een keer gebruiken en toen deden ze het niet meer.

-Antwoord: Ja dit kan voorkomen en is heel normaal, lees aub duidelijk onze handleiding, waarschuwing en tips bij aanschaf van een set ledlampjes met afstand bediening. Deze sets zijn er om te gebruiken als tijdelijke verlichting. De lampjes kunnen minimaal 8 uur lang op volle sterkte branden. Elke set wordt compleet geleverd met batterijen en wij waarschuwen er voor dat als de set een tijdje niet gebruikt wordt, alle batterijen weer beschermd moeten worden met het plasticje die u eruit heeft gehaald als u de set gaat gebruiken. De lampjes staan als u ze uitdraaid en weg legt voor een volgende keer, op STAND BY, dat is het systeem van deze lampjes, uit = standby.Dit wil niet zeggen dat ze geen stroom gebruiken, ALLEEN UITDRAAIEN DAN GEBRUIKEN ZE DEGELIJK WEL STROOM EN GAAT TEN KOSTE VAN DE BATTERIJEN.

Nogmaals: Gebruik de set op uw feest om de lampionnen te verlichten, na gebuik alle plasticjes weer op de batterijen doen en dan kunt u de volgende keer weer gebruik maken van de lampjes.

 

Vraag: Beste Ruud, Jullie verkopen geen brandvertragende lampionnen ( die al geimpregneerd zijn ) maar in onze feestzaal is dit in opdracht van de brandweer verplicht. Kunnen jullie deze lampionnen ook leveren?

- Antwoord: Beste heer van Vliet, geimpregneerde lampionnen kunnen wij wel bestellen maar deze zijn over het algemeen een stuk duurder dan gewone lampionnen en brandvertragende lampionnen zijn niet in alle maten te krijgen. Wij kunnen alleen wittelampionnen van 25 cm en 35 cm brandvertagend bestellen, deze hebben wij dan met 2 werkdagen in huis. Een goedkopere oplossing hebben wij voor u als brandvertragende impregneer spray Als u de lampionnen hiermee nevelt zijn ze brandvertragend en kunt u de lampionnen veilig gebruiken.

 

Vraag: De lampionnen zijn van papier maar ik geef een feest en in die zaal moeten de lampionnen brandvertragend zijn, is hier een oplossing voor?

- Antwoord: Als er volgens de voorschriften geen papieren lampionnen mogen hangen kunt u bij de accessoires brandvertragende spray kopen. Hiermee kunt u de lampionnen zelf insprayen en zijn daardoor uitstekend brandvertragend te maken. Nu worden ze door de brandweer goed gekeurd om te gebruiken.

 

Vraag: Zijn er nog kosten verbonden als ik met IDEAL of Visa afreken?

- Antwoord: Voorheen was dat gratis en betaalden wij die extra betaalkosten. Helaas, door de toegenomen bank kosten is het niet meer mogelijk om gratis betaalopties aan te bieden en moeten wij vanaf 23 maart 2023 een kleine vergoeding vragen per betaaloptie zodat wij de prijzen en verzendkosten niet hoeven te verhogen.

 

Vraag: Als mijn bestelling niet voldoet aan mijn verwachting kan ik de artikelen dan terugsturen en krijg ik geld terug?

- Antwoord: Ja, volgens de wet kopen op afstand heeft u 14 dagen bedenktijd en krijgt u uw volledige aankoop bedrag inclusief verzendkosten terug gestort op uw rekening als u de complete bestelling retour stuurt, mits de artikelen ongebruikt zijn en indien mogelijk in de originele verpakking zitten. De retour kosten krijgt u ook van ons terug. Mocht u een deel van uw bestelling retour sturen dan verekenen wij e.e.a. met elkaar.

 

Vraag: Wij zijn van plan om ledlampjes warm wit aan te schaffen maar willen eerst weten hoelang een lampje brandt.

- Antwoord: Onze lampion ledlampjes warm wit zijn al voorzien van 2 grote knoopcel batterijen en zijn dus klaar voor gebruik. Elk lampje heeft een brandtijd van minimaal 8 uur lang op volle sterkte, daarna neemt de licht sterkte langzaam af. De lampjes zet u aan door aan het koordtje te trekken en zijn hiermee heel handig in de lampionnen te hangen.

 

Terug naar website

© 2015 - 2024 Wittelampionnen.nl, de lampion specialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel