Alles over een solar lampion

Je hoort vaak dat solar verlichting vele malen beter is dan verlichting op stroom. Maar geldt dat ook voor een solar lampion? Een solar lampion heeft inderdaad veel voordelen. Zo is de lampion duurzaam en milieuvriendelijk. Maar hoe zit het met de andere onderdelen van de solar lampion? Hoe werkt het en is het inderdaad voordeliger? Hier lees je alles wat je moet weten voor je een solar lampion aanschaft.

Witte solar lampionnen buiten

Hoe werkt een solar lampion?

Over het algemeen werken solar lampionnen erg simpel. Zo hebben onze nylon solar lampionnen elk een eigen solarsysteem met een krachtige SMD led. Daardoor geeft de lampion goed licht. Het grote zonnepaneel krijgt energie van de zon en laadt hiermee de oplaadbare batterij op. Door de sensor op het zonnepaneel gaan de lampionnen automatisch aan en uit. Wanneer de schemering valt, gaat de lampion dus automatisch aan. Wanneer de batterij leeg is, of wanneer het weer licht wordt, gaat de lampion uit en laadt deze automatisch opnieuw weer op.

Wil je de automatische werking van de lampion uitzetten? Onder elke lampion zit een handmatige aan- en uitknop.

Hoe lang verlicht een opgeladen solar lampion?

Hoe lang een volledig opgeladen solar lampion precies schijnt, hangt af van de soort en merk van de lampion. Vaak vind je deze informatie terug op de website of verpakking. Onze witte solar lampionnen slinger wordt overdag automatisch uitgeschakeld om op te laden. Bij 8 uur zon zijn de lampionnen volledig opgeladen en schijnen 4-6 uur lang. 

Is een solar lampion écht voordeliger?

Het is écht zo dat een solar lampion voordeliger is dan een lampion op stroom. Bij lampionnen verlichting van bijvoorbeeld 5 watt, betaal je 0,22 cent voor 5 uren stroom. Bij een solar lampion betaal je niks. Nou is het wel zo dat solar lampionnen duurder in aanschaf zijn dan lampionnen op stroom. In onderstaande tabel kun je de aanschafkosten en energiekosten met elkaar vergelijken

 Lampion op stroomLampion op zonne energie
Aanschafkosten 20 lampionnen

Lampion verlichting op stroom met 20 led lampjes: € 47,50

Witte lampionnen 35 cm 10 stuks (2x): € 47

Totaal: € 94,50

witte solar lampionnen 30 cm: (x20)

 


Totaal: € 159

50 uur verlichting 20 lampionnen€ 2,20€ 0
100 uur verlichting 20 lampionnen€ 4,40€ 0
1000 uur verlichting 20 lampionnen€ 44 € 0
2000 uur verlichting 20 lampionnen€ 88€ 0
5000 uur verlichting 20 lampionnen€ 220€ 0

 

De solar lampionnen van Wittelampionnen.nl

Bij ons kan je terecht voor verschillende solar verlichtingen. Naast onze solar lampionnen bieden wij ook nog verlichtingen als een solar hanglamp voor buiten, solar tuinfakkels, lichtsnoer op zonne-energie en linnen lampionnen op zonne energie. Met deze verlichting creëer je een gezellige sfeer in jouw tuin. Heerlijk voor wanneer je in de zomer buiten kunt zitten, of als versiering in de wintermaanden.

 

 

© 2015 - 2024 Wittelampionnen.nl, de lampion specialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel