Waterdichte prikkabels voor gezellige tuinverlichting


Waterdichte prikkabels voor gezellige tuinverlichting

 

Wil jij jouw tuin tijdens de donkere dagen sfeervol verlichten? Met waterdichte prikkabels zorg je ervoor dat jouw tuin een intieme en gezellig uitstraling krijgt. In deze blog vertellen wij meer over wat waterdichte prikkabels zijn, de verschillende types en hoe je de kabels installeert. Benieuwd? Lees snel verder!

Wat zijn waterdichte prikkabels?

Een (waterdichte) prikkabel, ook wel lichtsnoer, priksnoer of lichtslinger genoemd, is een lange platte kabel waaraan fittingen zijn gemonteerd. Op de fittingen zit een rubberen afdichtring waardoor de lampen afgesloten zijn voor vocht. Behalve de stekkerverbinding, die moet u inpakken of droog wegleggen,  is de prikkabel nu geschikt voor buiten gebruik. Dit lichtsnoer wordt gebruikt als feestverlichting of als gezellige tuinverlichting. Een prikkabel is in verschillende formaten en soorten beschikbaar, waardoor er voor iedere gelegenheid een passende is! 

Wil je meer informatie over waterdichte prikkabels voor buiten? Lees hier meer over waterdichte prikkabels en waarvoor je ze kunt gebruiken.

Verschillende type waterdichte prikkabels 

Er zijn verschillende type waterdichte prikkabels. De prikkabel met ledlampen is een kant-en-klaar product dat je direct kunt ophangen. De led lampen worden los bijgeleverd en dienen zelf te worden ingedraaid. Wil je jouw prikkabel verlengen tot een langer lichtsnoer op maar één stekker? Dat is mogelijk met koppelbare prikkabels. Ben je op zoek naar een unieke waterdichte prikkabel? Dan is het mogelijk om je eigen prikkabel samen te stellen. Daarnaast zijn er ook kant-en-klare prikkabels, waarbij de lampen al in de fittingen zijn gelijmd wat een enorme tijdbesparing opleverd. 

Ook leveren wij sinds kort Solar prikkabels. Deze lichtsnoeren voor buiten laden overdag op door middel van Zonne-energie waardoor je de hele avond een sfeervolle verlichting in jouw tuin hebt. Het grote voordeel van Solar lichtsnoeren is dat je geen stopcontact buiten nodig hebt. Er wordt standaard een groot solar paneel bijgeleverd die zorgt voor de juiste stroomvoorziening.

Soorten ledverlichting waterdichte prikkabels

Iedere gelegenheid is anders en daarmee ook de sfeer die je wilt creëren. Door middel van een led lamp met witte kap pas je een zachte sfeerverlichting toe. Wil je gaan voor een speciaal lichteffect? Neem dan een led lamp met matte kap. Met een transparante led lamp creëer je een intiem effect in de tuin, op het balkon of op je terras. Helemaal uitpakken? Ga dan voor gekleurde led lampen.

Vind hier meer informatie over ledverlichting waterdicht.

 

Soorten ledverlichting waterdichte prikkabels

 

Hoe installeer je waterdichte prikkabels?

Door het gebruik van de afsluitringen op de fittingen zijn prikkabels (spat) waterdicht en kunnen daardoor het hele jaar veilig buiten hangen. Onze prikkabels worden standaard geleverd met een tie-wrap, zodat je de kabel stevig kunt vastmaken door het uiteinde van de prikkabel dubbel te vouwen en de tie-wrap te bevestigen ontstaat er een stevige ophanglus. Hierdoor kan de kabel drie tot vijf meter aan gewicht dragen. Wil je de kabel voor langere tijd buiten hangen? Zorg dan voor extra stevigheid door gebruik te maken van een staalkabel of prikkabel montagebeugels.

Vind hier meer informatie over het installeren en indraaien van de led lampen

Waterdichte prikkables voor jouw buitenruimte van wittelampionnen.nl

Ben jij op zoek naar waterdichte prikkabels voor jouw tuin, balkon of terras? Met de producten van wittelampionnen.nl geef jij jouw tuin een sfeervolle en intieme uitstraling. Heb je vragen of speciale wensen? Neem gerust contact met ons op: Bel of app met 

06 52004624 of mail naar info@wittelampionnen.nl

 

© 2015 - 2024 Wittelampionnen.nl, de lampion specialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel